Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

Clinical Microbiology Made Ridiculously Simple



Η σειρά βιβλίων Made Ridiculously Simple εκπροσωπεί μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία στον τρόπο διδασκαλίας των ιατρικών επιστημών. Μέχρι σήμερα δεν έχω δει σε καμία άλλη ιατρική σειρά να μετασχηματίζεται η χαλαρότητα και η αμεσότητα του προφορικού λόγου σε τελικό κείμενο. Δηλαδή χωρίς φόβο και χωρίς πάθος οι συγγραφείς μιλούν τόσο απλά και καθημερινά δίνοντας νόημα σε ένα αντικείμενο που από μόνο του είναι δύσκολο και κουραστικό.

Το καλύτερο βιβλίο της σειράς ίσως είναι το Clinical Microbiology Made Ridiculously Simple. Πριν διαβάσω το συγκεκριμένο βιβλίο το θεωρούσα αδύνατον να μετατραπει ένα τόσο δύσκολο αντικείμενο σε ευχάριστο ανάγνωσμα. Περιλαμβάνει αστεία σκίτσα εκεί που πρέπει και όταν πρέπει για να σου μείνουν οι σημαντικές λεπτομέρειες. Το ξεκίνησα χωρίς να έχω ιδιαίτερες προσδοκίες στην πληρότητα. Και εκεί ήταν η έκπληξη. Το βιβλίο είναι υπερπλήρες! Δίνει μεγάλη σημασία στην κλινική πράξη και σου κρατάει το ενδιαφέρον με τρόπο "εθιστικό". Το συστήνω ανεπιφύλακτα.
Δυστυχώς οι εκδόσεις Medmaster δεν προσφέρουν συμφέρουσα χονδρική τιμή στους ελληνικούς εκδοτικούς οίκους και έτσι δεν είναι εύκολο να το βρεις. Πρέπει να γίνει παραγγελία από Αμερική και μπορεί να αργήσει πολύ, 1-1,5 μήνα για να έρθει.

Ρίξτε μια ματιά στο Amazon: link

Δεν υπάρχουν σχόλια: